Home
Inloggen0

KIND LED XL300 LED Kweeklamp

KIND LED XL300 LED Kweeklamp

De oude variant van de KIND LED was al een hele goede lamp, maar met deze nieuwe XL 300 versie, heb je toch echt wel een betere lamp in huis die je zal helpen met het sneller laten groeien van planten en bloemen. De verbetering is te merken in de manier waarop het licht verdeeld is en de manier waarop het licht over de plant wordt verspreid. Het uiterlijk zal je direct opvallen. De Leds bevinden zich nu niet op het midden van de armatuur, maar aan de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van hotspots waardoor planten op bepaalde plekken teveel licht krijgen. Dit noem je ook wel hotspots. Door middel van de gelijke lichtverdeling krijgt de plant overal evenveel licht en dit heeft weer positieve gevolgen voor de fotosynthese.

Het meest opvallende uiterlijke verschil zit onder de lampen van de K3 XL-serie. In het midden van alle drie de modellen zien we een rechthoek zonder leds. De afwezigheid van LED's in dit gebied houdt verband met de noodzaak om het aantal hotspots dat de LED-kweeklamp op het groeioppervlak reflecteert, te minimaliseren. Samen met de opnieuw gekalibreerde secundaire optische lenzen zorgt de afwezigheid van LED's in het midden voor een zeer gelijkmatige lichtverdeling op het groeioppervlak zonder hotspots. Vergeleken met de oude K3-serie ziet het moederbord van de nieuwe K3 er veel compacter uit.

12-bands spectrum

Naast uiterlijke veranderingen zijn er ook veel andere belangrijke dingen veranderd. De LED's die gebruikt worden in de K3 XL serie LED kweeklampen zijn van de nieuwste generatie. Met name de UV-diodes zijn verbeterd, waardoor planten smakelijker fruit kunnen produceren dan voorheen. Bovendien resulteert het verder verbeterde 12-bands spectrum in een aanzienlijk hogere bloeifrequentie en een navenant overvloedige oogst. De nieuwe secundaire optische lenzen werden hierboven kort genoemd. Verfijnde afstelling van deze lenzen resulteerde in een aanzienlijk verbeterd stralingsprofiel. Samen met de nieuwe verdeling van LED's op de basisplaat zorgt dit voor een tot 200% betere lichtpenetratie tussen de bladeren. Bovendien is het resultaat een bijzonder gelijkmatige lichtverdeling.

Recent bekeken producten
Kind Led Kind LED K3 XL300
Kind LED K3 XL300

• Vermogen: 210 Watt
• Footprint: 75 x 60 cm

• Vermogen: 210 Watt
• Footprint: 75 x 60 cm

✓ Direct leverbaar
€559,00 Incl. btw