Wat is het verschil tussen LED lampen en HPS lampen?

HPS en LED-lampen verschillen nogal van elkaar. De meningen zijn nog steeds verdeelt over welke lamp nu beter is. Wij hebben uitgebreid gesproken over de voor en nadelen van technieken in deze blog. LED-lampen zijn vaak efficiënter met stroom, en zijn dus op de langere termijn goedkoper. Wel zijn deze lampen behoorlijk duur in aanschaf. HPS-lampen daarentegen zijn een stuk goedkoper, maar verbruiken relatief meer stroom. Ook is de levensduur vaak 3 tot 5 keer korter dan die van LED-lampen. Samengevat, er zijn nogal wat voor- en nadelen te bedenken voor de 2 technieken. Het is maar net wat voor jou belangrijk is.

Wat is het verschil tussen de lege Bonanza of Wing kasten?

Wing kasten zijn gemaakt van andere materiaal. Wing kasten zijn gemaakt aluminium profielen, kunststof hoekstukken en PVC Panelen. Dit is ietwat steviger.

Wat doen reflektoren precies?

Reflektoren gebruik je altijd bij HPS-lampen. HPS-lampen zijn altijd rond. Dit zou betekenen dat de lichtbundels alle kanten op wijzen. Hiermee zou minimaal de helft van de energie verloren gaan. Hier komen reflektoren in beeld. Reflektoren buigen de lichtbundels af, richting je gewassen.

Hoeveel geluid maakt een volledig ingerichte kast?

Om hier goed antwoord op te kunnen geven, moeten we het hebben over geluiddempers en filters. Het enigste wat geluid maakt in een kweekkast, is de ventilator. Deze zit in iedere kast om lucht door de filter te trekken en hiermee de lucht te filteren.

Bonanza-gkit600-nr5

Zoals je op deze foto ziet is dit een van onze filters. Over het algemeen wordt er onderscheidt gemaakt tussen absorptiedempers en reflectiedempers. De naam zegt dus ook al hoe deze 2 varianten werken.

Hoe werkt het Eb & Flow systeem?

Het Eb & Flow systeem is een eb en vloed systeem. Hierbij wordt de kweekbak tijdelijk onder water gezet. Hiervoor kun je een Deense bodem voor gebruiken. Doordat er een laag water komt te staan in de bak, zal de aarde in de plantenbakken het water gaan vasthouden.

EbFlow-irrigatie-nr1

Het voedingswater zal meermaals per dag m.b.v. een tijdschakelaar worden gepompt vanuit het reservoir, naar de bak. De lekbakken zijn standaard voorzien van een overflow ventiel, waardoor de bak nooit kan overlopen. Afhankelijk van de grootte van de planten, het type en de temperatuur kun je bepalen hoe vaak per dag de lekbak zal vollopen.

Het eb en vloed systeem is een veelzijdig systeem wat je kunt gebruiken voor allerlei groeitechnieken. Grint, steenwol, lavastenen of gewone potten zijn allemaal te gebruiken.

Hoe werkt een druppelirrigatiesysteem ?

Een druppelirrigatiesysteem wordt waarschijnlijk het meeste gebruikt van alle bewateringssystemen. Het is een eenvoudig systeem voor kasten, tenten of kassen.

Autoirrgation-400wing-nr2

Het gebruik is eenvoudig, een tijdklok stuurt de dompelpomp aan. Hierdoor wordt elke plant bewaterd dor een dunne slang. De “spin” armen zoals je op de foto ziet, behoren te worden geplaatst in alle plantenpotten. D.m.v. een overflow ventiel in de bodem, wordt het overtollige water teruggevoerd naar het reservoir. Dit water wordt hergebruikt, totdat je het reservoir verschoont.

Verschil tussen plastic potten en root pouch pots?

We weten allemaal hoe een plastic pot eruit ziet en waar deze voor dient. Het voordeel aan een root pouch pot is dat het niet alleen goed voor het milieu is maar dat het ook makkelijker is om te gebruiken. De plant heeft ook veel aan een root pouch pot, een root pouch pot kan namelijk meer lucht doorlaten waardoor uw planten er beter en gezonder uit komen.

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken?

Kijk voor de beschikbare betaalmethoden op onze afrekenpagina.

Hoe wordt mijn pakket ingepakt?

Wij waarderen uw privacy, daarom wordt alles discreet verpakt zodat niemand weet wat erin zit. Wij verpakken uw producten zorgvuldig zodat er niks gebeurd tijdens de levering, zo loopt jouw product geen schade en vertraging op.